Galloway

A Galloway fajta Skócia délnyugati részén Galloway város környékén alakult ki, a szigetország legősibb szarvasmarha fajtája. Kis testű, genetikailag szarvatlan, általában fekete színű, de ismert deres, fehér és vörös változat is. Az újszülött borjak mahagóni barnák. A fajta értékes elsősorban az, hogy nehéz hegyi körülmények között is rendkívül jól alkalmazkodik, hazai viszonyainkhoz is tökéletesen honosult. Olyannyira ősi, hogy hazájában és általában Európában is csak egészen egyszerűen "bölény"-nek hívják őket.

Mellső lábai rövidek, lábszerkezete jól alkalmazkodik a hegyvidéki, illetve szélsőséges talajviszonyokhoz is. Kétrétegű, hosszú felszőrből és sűrű aljszőrből álló bundája a szélsőséges körülmények elviselését is lehetővé teszi. Legelőkészsége nagyon jó, kis igényű, a hó alól is kikaparja a füvet. Szinte minden növényt elfogyaszt, így a legelőterületet tökéletes állapotban tartja és hagyja hátra.

Húsminősége jellegzetes, az angolszász fogyasztói igényeknek mindenben megfelelő, hazájában rendkívül keresett.

A Galloway fajtánál az egyedi, megfelelően márványozott, vadas jellegű, ízhatású és kiemelkedő minőségű húst most kezdi felfedezni az igényes fogyasztói társadalom.

Galloway

Fajtajellemzők:

  • Termékenység
  • Könnyű ellés
  • Szarvtalanság
  • Magas minőségű hús
  • Kiváló minőségű, egészséges húsmarha
Galloway
Galloway
Galloway
Galéria